fbpx

Blog

3 tips για να βελτιώσετε τις διαφημίσεις σας στο Youtube

youtube_megalo

Σύμφωνα με έρευνες, το Youtube αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή social media, με την πλατφόρμα να συγκεντρώνει καθημερινά δισεκατομμύρια επισκέψεις, λόγω και της εύκολης πρόσβασης, χωρίς να απαιτείται εγγραφή. Πέραν των οπτικοακουστικών υλικών που παρέχονται, έχει και τοποθετημένες διαφημίσεις, είτε κατά την διάρκεια προβολής του υλικού (με την λογική της τηλεοπτικής διαφήμισης), είτε ως banners σε διάφορα σημεία των εκάστοτε σελίδων που ανοίγεται από αυτήν.

Οι διαφημίσεις Youtube έχουν σημαντικές διαφορές από άλλες διαφημιστικές πρακτικές, λόγω του ύφους της πλατφόρμας, του κοινού που θα προσελκύσουν αλλά και των τοποθετήσεών τους.

Για να βελτιστοποιήσετε τις καμπάνιες σας στο Youtube μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω 3 tips:

1. Συνιστάται η μεταφόρτωση πολλών βίντεο σε διαφορετικές αναλογίες (τετράγωνο, κάθετο και landscape) με διαφορετικά μηνύματα για κάθε μία. Το κοινό μπορεί να αλληλεπιδρά με τα βίντεό σας χρησιμοποιώντας smartphones ή desktop/ laptop και μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά σε βίντεο με διαφορετικά μηνύματα.  Η δυνατότητα Α/Β test που μας δίνουν οι διαφημιστικές πλατφόρμες είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να δούμε ποιο κοινό αλληλεπιδρά με ποιο μήνυμα και ποιος συνδυασμός αποφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα.

2. Το view rate είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης για την επιτυχία της καμπάνιας και εν γένει των βίντεο και ισούται με τον συνολικό αριθμό προβολών της διαφήμισής σας διαιρούμενο με τον αριθμό των ατόμων στα οποία προβλήθηκε το βίντεο. Όσο υψηλότερο το ποσοστό, τόσο πιο ενεργοί είναι οι θεατές με το περιεχόμενό σας. Αν κρίνετε ότι χρειάζεται βελτίωση το view rate, μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε μικρότερης διάρκειας βίντεο με το ίδιο μήνυμα. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές διαφημίσεις στο πλαίσιο μιας καμπάνιας αφού κάθε μία από αυτές θα σας δώσει την ευκαιρία να συνδεθείτε με το κοινό σας πιο αποτελεσματικά. Ακόμα και μικρές διαφορές στο κείμενο ή το βίντεο της διαφήμισής σας μπορεί να σημαίνουν μεγάλες βελτιώσεις στην αναλογία προβολής και το κόστος κατά τη διάρκεια μιας καμπάνιας.

3. Βελτιώστε και τη στόχευσή σας. Η online διαφήμιση μας επιτρέπει να προβάλλουμε τις καμπάνιες μας σε άτομα με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι φτάνετε στους κατάλληλους πελάτες. Μπορείτε να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας σε συγκεκριμένα είδη κοινού ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, είτε πρόκειται για gamers, είτε για λάτρεις των κατοικίδιων ζώων είτε ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου ή κατοικίας. Κάντε έρευνα του κοινού-στόχους και ορίστε σαφώς τα παρακάτω:

  • Δημογραφικές ομάδες: Επιλέξτε την ηλικία, το φύλο και τη γονική κατάσταση του κοινού που θέλετε να προσεγγίσετε.
  • Ενδιαφέροντα: Επιλέξτε από τις διαθέσιμες κατηγορίες για να προσεγγίσετε άτομα που ενδιαφέρονται για αυτά τα θέματα, ακόμα και όταν ενδέχεται να επισκέπτονται σελίδες σχετικά με άλλα θέματα. 
  • Συνάφεια: Αυξήστε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας και προωθήστε την προσοχή με τις διαφημίσεις βίντεο TrueView, προσεγγίζοντας άτομα που έχουν ήδη έντονο και σταθερό ενδιαφέρον για σχετικά θέματα.
  • In market audience: Βρείτε τους χρήστες που ερευνούν προϊόντα και εξετάζουν ενεργά το τελευταίο χρονικό διάστημα, την αγορά μιας υπηρεσίας ή προϊόντος, όπως αυτά που προσφέρετε.
  • Επαναληπτικό μάρκετινγκ: Προσέξτε τους χρήστες με βάση τις προηγούμενες αλληλεπιδράσεις τους με τα βίντεό σας, τις διαφημίσεις TrueView ή το κανάλι YouTube. Εάν έχετε συνδέσει ήδη το λογαριασμό σας Google με τον λογαριασμό σας στο Google Ads, οι διαφημίσεις Google θα δημιουργήσουν αυτόματα προσαρμοσμένες λίστες για εσάς. 
  • Τοποθετήσεις: Στοχεύστε μοναδικά κανάλια, ιστότοπους ή τοποθετήσεις εντός αυτών. Για παράδειγμα, μπορείτε να στοχεύσετε ένα ολόκληρο blog/ site υψηλής επισκεψιμότητας ή την αρχική σελίδα ενός δημοφιλούς ιστοτόπου ειδήσεων. 

Νίκη Μπερδέση

Digital Marketing Specialist