fbpx

Blog

Update: Google Ads… Το χρειάζομαι?

google-adwords

Κάθε επιχείρηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη, θέλει και πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της Google τη στιγμή που ο πελάτης ψάχνει τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις προσφορές ή την τοποθεσία σας. Φανταστείτε ότι η Google είναι ένα πολυκατάστημα κι εσείς ένα shop-in-shop. Το SEO είναι το στήσιμο του stand και το AdWords είναι το μέρος και η ταμπέλα που θα τραβήξουν τον πελάτη.

Το SEO είναι απαραίτητο καθώς αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της παρουσίας σας στο διαδίκτυο, το οποίο χρειάζεται όμως αρκετό χρόνο -από τη στιγμή που θα σχεδιαστεί και εφαρμοστεί σωστά- για να λειτουργήσει.

Το Google Ads έρχεται να καλύψει το κενό αυτό αλλά και να ενισχύσει την παρουσία σας στη μηχανή αναζήτησης της Google. Μόλις ολοκληρωθεί η προβολή της καμπάνιας σας στο Ads, θα εμφανιστούν διαφημίσεις και θα λάβετε άμεσα αποτελέσματα.

Όχι μόνο θα φέρει χρήματα αμέσως, αλλά λόγω της ταχύτητάς του, έχετε τον χρόνο να ανακαλύψετε πόσο αποτελεσματικές είναι οι λέξεις-κλειδιά σας, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μιας αποτελεσματικής δομής SEO με βάση τα δεδομένα του Ads. Επίσης, λόγω της ταχύτητας του AdWords, αποκτάτε ένα σημαντικό πλεονέκτημα… Επειδή θα εμφανίζεστε στις μηχανές αναζήτησης, ο ιστότοπός σας θα λαμβάνει περισσότερα κλικ από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ταυτόχρονα, ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα που προσφέρει το online marketing σε σχέση με τα παραδοσιακά κανάλια μάρκετινγκ, όπως η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, είναι ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να μετρηθεί.

Το AdWords, είναι επίσης ευέλικτο επειδή διαθέτει επιλογές για την καμπάνια σας ώστε να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες σας, αφού μπορείτε να ρυθμίσετε την τοποθεσία, την ώρα της ημέρας, τη γλώσσα, ακόμα και το πρόγραμμα περιήγησης ή τη συσκευή που χρησιμοποιούν οι πελάτες σας ,ενώ παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά καθώς και τις πιο αποτελεσματικές επεκτάσεις.

Μπορείτε να ορίσετε ένα μέγιστο κόστος ανά μήνα για την καμπάνια σας. Πώς αυτό βοηθά την επιχείρησή σας; Σας επιτρέπει να υπολογίζετε τον προϋπολογισμό της καμπάνιας σας ανάλογα, χωρίς να ανησυχείτε αν πρόκειται να υπερβείτε τον προϋπολογισμό. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι το ποσό των διαφημίσεων θα αρχίσει να μειώνεται καθώς ο προϋπολογισμός σας μειώνεται. Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόστε τον προϋπολογισμό σας με βάση την απόδοση επένδυσης (ROI) των διαφημίσεών σας – ή όποιους συγκεκριμένους στόχους έχετε θέσει για την καμπάνια σας.

Το Ads σας δίνει επιλογές γεωγραφικής στόχευσης. Έχετε πλέον τη δυνατότητα να στοχεύετε εύκολα χώρες, περιοχές σε μια χώρα και να στοχεύετε εντός συγκεκριμένης χιλιομετρικής ακτίνας (για να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας σε άτομα σε συγκεκριμένη απόσταση από την επιχείρησή σας).

Επιπλέον, οι επεκτάσεις διαφημίσεων επιτρέπουν σε επιχειρήσεις να βελτιώσουν το Google Ads, με αριθμούς τηλεφώνου, διευθύνσεις, λήψεις εφαρμογών, συνδέσμους σελίδων, κριτικές, επισκέψεις προηγούμενων σελίδων και πολλά άλλα. 

Συμπεριλαμβάνοντας περισσότερες πληροφορίες επικοινωνίας στις διαφημίσεις σας, οι επεκτάσεις διαφημίσεων διευκολύνουν τον πιθανό πελάτη σας να συνδεθεί μαζί σας, ενώ δεν κοστίζουν τίποτα περισσότερο για να συμπεριληφθούν στη διαφήμισή σας.

Το Google Ads σας δίνει τη δυνατότητα να στοχεύσετε σε εξαιρετικά συγκεκριμένες αναζητήσεις Λέξεις-κλειδιά.

Όσο πιο στοχευμένες οι λέξεις-κλειδιά (και οι φράσεις-κλειδιά) τόσο καλύτερα η Google θα ταξινομήσει τη διαφήμισή σας ενώ ταυτόχρονα θα προσεγγίσετε περισσότερους καταναλωτές που θέλουν ακριβώς αυτό που προσφέρετε τώρα.

Μην ξεχνάτε ότι οι πελάτες σας μπορεί να βρίσκονται ακριβώς έξω από την πόρτα σας όταν αναζητούν τα προϊόντα ή την υπηρεσία σας και εσείς πρέπει να είστε εκεί για να τους υποδεχτείτε και να τους προσφέρετε μια μικρή περιήγηση στην επιχείρησή σας.

UPDATE: Τα Google Ads, πρώην Adwords, πλέον αποτελούν τον κύριο τρόπο στοχευμένης διαφήμισης και προβολής στο διαδίκτυο. Το 2019 η Google και οι διαφημίσεις που γίνονται σε αυτήν γνώρισαν τεράστια αύξηση και τα έσοδα ξεπέρασαν κατά πολύ των προηγούμενων ετών. Πλέον, όλες οι επιχειρήσεις και οποιοσδήποτε επιθυμεί προβολή εμπιστεύεται την Google για να προωθήσει το μήνυμά του και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά.

Νίκη Μπερδέση

Digital Marketing Strategist