fbpx

Blog

Design Tips: Πως να βελτιώσετε το Business Instagram σας

desingtips2

Θέλετε να δημιουργήσετε εκπληκτικά γραφικά στο Instagram; Αναρωτιέστε πώς να αναπτύξετε ένα αναγνωρίσιμο στυλ; Εδώ έχουμε τα πιο hot Design Tips.

Πως μπορείτε να ανακαλύψετε το μοναδικό στυλ του brand σας;!

Γιατί πρέπει να ενδιαφέρεστε για το σχεδιασμό στο Instagram

Το σχέδιο είναι πιο σημαντικό από ό,τι πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται. Έχετε μόνο 3 δευτερόλεπτα για να τραβήξετε την προσοχή κάποιου στο Instagram προτού πραγματοποιήσει κύλιση στο επόμενο προφίλ/story/post. Το περιεχόμενό σας πρέπει να υπερβαίνει μια όμορφη ροή. Πρέπει να είναι βαθιά όμορφο — περιεχόμενο που εκφράζει την ψυχή και την ενέργεια της επιχείρησής σας (Design Tips).

Το σωστά σχεδιασμένο περιεχόμενο καθιστά δυνατή αυτήν την έκφραση και σταματά την κύλιση. Και επειδή οι άνθρωποι είναι καλωδιωμένοι να αναζητούν περισσότερα από τα πράγματα που πιστεύουμε ότι είναι ελκυστικά, αυτό το scroll-stop συχνά μεταφράζεται σε ένα κλικ στο προφίλ σας.

Οικοδόμηση Προφίλ

Στο προφίλ σας στο Instagram, τα στοιχεία της εικόνας του προφίλ σας, το βιογραφικό σας και οι πρώτες εννέα εικόνες στο επάνω μέρος της ροής σας συνδυάζονται. Και μάλιστα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μία εικόνα του τι είναι το brand σας. Οι γραμματοσειρές, οι λέξεις, τα χρώματα και οι εικόνες συνεργάζονται για να εκφράσουν έναν συνολικό τόνο που μπορεί να επηρεάσει βαθιά κάποιον σε αυτά τα πολύτιμα 3 δευτερόλεπτα. Εάν το προφίλ σας έχει σχεδιαστεί σωστά, το περιεχόμενό σας θα έχει απήχηση και θα προσελκύει μαγνητικά τα κατάλληλα άτομα στον λογαριασμό σας.

Οι άνθρωποι επιλέγουν αν θα σας ακολουθήσουν στο Instagram με βάση τη σχεδίαση του προφίλ και του περιεχομένου σας. Μπορεί στη συνέχεια να σας στείλουν μηνύματα, να μοιραστούν τις αναρτήσεις σας, να παρακολουθήσουν τα βίντεό σας στο IGTV και να αγοράσουν τα προϊόντα σας (Design Instagram).

Πού να ξεκινήσετε: Αποκαλύπτοντας την ουσία του brand σας

Όταν κάποιος βλέπει το προφίλ σας για πρώτη φορά, μπορεί να καταλάβει σε 3 δευτερόλεπτα τι είναι η επιχείρησή σας; Ή έχετε ένα μείγμα από 20 διαφορετικά πράγματα που μπερδεύουν τους ανθρώπους και τους αφήνουν να αναρωτιούνται γιατί πρέπει να σας προσέχουν καθόλου;

Θα παρουσιάσετε ένα σαφές μήνυμα όταν τα στοιχεία (κείμενο, βιογραφικό, χρώματα, γραμματοσειρές, εικόνες κ.λπ.) του προφίλ σας υποδηλώνουν γρήγορα τι κάνει η επιχείρησή σας (Design Instagram).

Αν δυσκολεύεστε να ανακαλύψετε την ουσία του brand σας, προσποιηθείτε ότι πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι με έναν αγαπημένο φίλο. Λέτε σε αυτόν τον φίλο γιατί ξεκινήσατε την επιχείρησή σας – γιατί κάνετε αυτό που κάνετε. Μόλις καθορίσετε τη δήλωση αυτή, το απόλυτο πάθος και την ενέργεια πίσω από αυτό που κάνετε, μπορείτε να κάνετε πράξη αυτή τη γνώση.

Επιλογή χρωμάτων

Όταν επιλέγετε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε στο Instagram, λάβετε υπόψη την ψυχολογία του χρώματος. Για παράδειγμα, εάν είστε προπονητής ενδυνάμωσης για γυναίκες και χρησιμοποιείτε βασικά χρώματα όπως αυτά που εμφανίζονται συνήθως στα παιδικά βιβλία, πιθανότατα δημιουργείτε μια ακούσια αποσύνδεση.

Τα χρώματα που επιλέγετε πρέπει να κρατούν τη μέση λύση μεταξύ αυτού που εκφράζει την ψυχή της επωνυμίας σας και αυτού που πιστεύετε ότι θα αρέσει στους πελάτες σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενσωματώσετε χρώμα στο περιεχόμενό σας στο Instagram χωρίς να μετατρέψετε τη ροή σας σε μονόχρωμη οθόνη. Εάν μοιράζεστε εικόνες προσφορών, μπορείτε να ενσωματώσετε χρώμα στις εικόνες προσφορών σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ρούχα ή στηρίγματα για να συμπεριλάβετε αυτά τα χρώματα στα γραφικά σας.

Επιλογή γραμματοσειρών

Ένα από τα βασικά ζητήματα κατά την επιλογή γραμματοσειρών είναι η αναγνωσιμότητα. Είναι ευανάγνωστες οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιείτε; Για παράδειγμα, εάν έχετε μια μεγάλη εικόνα απόσπασμα, μπορεί να είναι δύσκολο να διαβαστεί υπερβολικό σενάριο (Design Tips).

Το Instagram Stories διαθέτει μια δημιουργική λειτουργία που σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα έγχρωμο φόντο και να προσθέσετε κείμενο που καθιστά πολύ εύκολη τη δημιουργία γραφικών κειμένου (γραφικά εισαγωγικών). Ωστόσο, αυτή η λειτουργικότητα δεν επεκτείνεται στη δημιουργία αναρτήσεων για τη ροή.

Τοποθέτηση των εικόνων

Αν μόλις ξεκινάτε ή προσπαθείτε να βελτιώσετε την παρουσία σας, θέλετε να λαμβάνετε 9-15 αναρτήσεις τροφοδοσίας, ώστε να γεμίζουν το πλέγμα για θεατές από κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές. Στη συνέχεια, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα κανονικό πρόγραμμα αναρτήσεων που λειτουργεί για εσάς.

Ενώ υπάρχουν ορισμένοι τύποι επιχειρήσεων που μπορούν να δημοσιεύουν στο Instagram κάθε μέρα, συνιστάται να δημοσιεύετε τρεις φορές την εβδομάδα — ενδεχομένως να προσθέτετε ένα βίντεο μία φορά την εβδομάδα.

Δεν θέλετε να παράγετε περιεχόμενο απλώς για χάρη της δημοσίευσης. Οι ακόλουθοί σας θα το νιώσουν αυτό. Είναι πολύ καλύτερο να δημοσιεύετε λιγότερο συχνά και να διασφαλίζετε ότι δημοσιεύετε κάτι υψηλής ποιότητας (Design Instagram).

Lacom Team

Πληροφορίες από: Social Media Examiner