Πως να αναδημοσιεύετε από το Facebook στο Instagram σας;

Το Instagram, ως ένα κοινωνικό δίκτυο κατά κύριο λόγο για κινητά τηλέφωνα, μέχρι προσφάτως δεν είχε την δυνατότητα να ανεβάζει υλικό από το desktop. Πλέον, όμως, αφού Facebook και Instagram ανήκουν σε έναν όμιλο, μπορείτε να αναδημοσιεύετε ό, τι ανεβάζετε στο Facebook και στο Instagram ταυτόχρονα.

Μέχρι πρότινος, υπήρχε η αντίθετη δυνατότητα, δηλαδή ό, τι δημοσιεύετε στο Instagram, με την επιλογή δημοσίευσης και στο Facebook, να δημοσιεύετε εκεί. Πλέον μπορείτε να δημοσιεύετε και από το Facebook στο Instagram, χωρίς ιστοσελίδες προγραμματισμού και διαμεσολάβησης ή να κάνετε εκ νέου την δημοσίευση. Αυτή η νέα επιλογή του Facebook σας σώζει από χρόνο και εργατοώρες, καθώς με το πάτημα ενός κουμπιού έχουν “καλυφθεί” και οι δύο λογαριασμοί στα διαφορετικά αυτά social media.

Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό:

1)Αρχικά εντοπίστε την επιλογή για την αναδημοσίευση στην σελίδα σας στο Facebook. Για να εκμεταλλευτείτε αυτή την επιλογή θα πρέπει να έχετε επαγγελματικό προφίλ στο Instagram και να το έχετε συνδέσει με την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook. Αυτή την επιλογή θα μπορέσετε να την εντοπίσετε στην κάτω όψη της δημοσίευσης που δημιουργείτε για την σελίδα σας στο Facebook.

2) Δημιουργήστε μια δημοσίευση με εικόνα ή φωτογραφία για την σελίδα σας στο FacebookΓια να μπορέσετε να δημοσιεύσετε κάτι από το Facebook στο Instagram θα πρέπει να προσθέσετε και μια εικόνα, για να ενεργοποιηθεί η επιλογή της αναδημοσίευσης στο Instagram. Για την ώρα δεν υπάρχει η επιλογή να αναδημοσιεύσετε πολλαπλές φωτογραφίες ή video.  Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά το μέγεθος της φωτογραφίας, ενώ ίδια θα είναι και η περιγραφή και στα δύο social media, οπότε δώστε προσοχή στο τι θα γράψετε.  Σε περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε και hashtags, έχετε τρεις επιλογές, είτε να τα συμπεριλάβετε και στο post σας στο Facebook, είτε να τα προσθέσετε αφού κάνετε δημοσίευση στο Instagram, είτε ως comment στο post του Instagram.

3) Δημοσιεύστε το σε Facebook και Instagram. Επιλέξτε την δυνατότητα δημοσίευσης και στο Instagram, κάτι που για να γίνει θα χρειαστεί να συνδεθείτε με όνομα και κωδικό χρήστη από τα στοιχεία σας στο Instagram. Αυτό θα γίνει μόνο μια φορά από την συσκευή σας, καθώς διατηρούνται οι κωδικοί για να δημοσιεύετε από την συγκεκριμένη σελίδα.

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας: https://www.lacom.gr/el/digital/social-media 

 

Άγγελος Χατζηδάκης 

Digital Media Specialist

Επικοινωνία

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι.

Εμπ. Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ" (1ος όροφος,γραφείο Α1). Τ.Κ.: 15124

Τηλ.: 210 6849 885

E-mail: info@lacom.gr

 

Follow us on social

instagram

Be social

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες στην Online Διαφήμιση, στο Digital Marketing, στην Κατασκευή Site στις Διαφημίσεις Google, στο SEO, στη Διαχείριση Social Media, στις Διαφημίσεις Facebook, στη Δημιουργία Εντύπων & Εκτύπωση Εντύπων την Παραγωγή TV Spot & Ραδιοφωνικών Spot καθώς και below the line στρατηγικές προώθησης.