3 είδη video που θα εκτοξεύσουν τo Brand σας!

Σύμφωνα με μια έρευνα για το 2019, το 87% των Marketers βλέπει τα video ως ένα σημαντικό κομμάτι στρατηγικής για το Marketing και την διαφήμιση. Οι περισσότεροι μάλιστα θα αυξήσουν την χρήση του video για τις πλατφόρμες social media.

Οι χρήστες, παράλληλα, φαίνεται να θεωρούν πως το καλύτερο περιεχόμενο στα social media είναι το video. Το 43% πιστεύει πως το live είναι ότι καλύτερο και πιο διαδραστικό, ενώ το 83% πιστεύει πως εάν δεν υπάρχει αυτή η διαλλακτικότητα στα social media σε μια εταιρεία θα στρέψει το ενδιαφέρον του αλλού.

Σας παραθέτουμε, λοιπόν, 3 τύπους video που θα βοηθήσουν την επιχείρησή σας να γίνει δημοφιλής στα social media:

1) Video με How-to

Τα video που δίνουν λύσεις στους χρήστες για το πως μπορούν να κάνουν κάτι ή πως μπορούν εύκολα να γλιτώσουν από μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλή, ενώ μπορούν να βοηθήσουν το κοινό να κατανοήσει περισσότερο τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε.

Με την δημοσίευση τέτοιου περιεχομένου στους λογαριασμούς σας στα social media, οι χρήστες θα έρθουν να δουν τι έχετε να τους προτείνετε και θα τους παροτρύνετε να ψάξουν περισσότερες πληροφορίες για εσάς και αυτά που προσφέρετε.

Στο τέλος του video είναι σημαντικό να καλέσετε το κοινό να δράσει, είτε με την επίσκεψη στην σελίδα σας, είτε κάνοντας subscribe στο κανάλι σας στο Youtube, είτε με την αγορά ενός προϊόντος.

2) Video με προϊόντα

Με την επίδειξη στο κοινό-στόχο των προϊόντων σας και των σημαντικών σας δυνατοτήτων μπορείτε να έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στην αύξηση των πωλήσεών σας. Ειδικά όταν πρόκειται για νέο προϊόν, αυτά τα video μπορούν να του δώσουν μια δυνατή ώθηση. Με την δημιουργία ενός video για τα προϊόντα σας είναι ευκολότερο για τους χρήστες να λάβουν την πληροφορία από να την διαβάσουν σε ένα άρθρο.

3) Video με “κατάθεση” από πελάτες

Εάν επιλέξετε να δώσετε βήμα σε έναν πελάτη σας για να παρουσιάσει το προϊόν που του παρέχετε, εφόσον το έχει δοκιμάσει, θα δείτε τρομερά αποτελέσματα. Αυτού του είδους τα video φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιδραστικά στα social media καθώς υπάρχει ταύτιση με τον ομιλητή από την πλευρά του κοινού και δείχνει την εταιρεία σας από την οπτική γωνία του καταναλωτή.

Με αυτόν τον τρόπο, το προϊόν αποκτά αξιοπιστία και αυξάνονται οι πιθανότητες οι θεατές να γίνουν πελάτες. Πολλές φορές, ένας καταναλωτής προτού προβεί σε κάποια αγορά κοιτάζει κριτικές και σχόλια για το προϊόν από άλλους που τα έχουν δοκιμάσει για να πάρει πληροφορίες.

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας: https://www.lacom.gr/el/digital/digital-marketing-strategy

 

Άγγελος Χατζηδάκης 

Digital Media Specialist

Επικοινωνία

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι.

Εμπ. Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ" (1ος όροφος,γραφείο Α1). Τ.Κ.: 15124

Τηλ.: 210 6849 885

E-mail: info@lacom.gr

 

Follow us on social

instagram

Be social

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες στην Online Διαφήμιση, στο Digital Marketing, στην Κατασκευή Site στις Διαφημίσεις Google, στο SEO, στη Διαχείριση Social Media, στις Διαφημίσεις Facebook, στη Δημιουργία Εντύπων & Εκτύπωση Εντύπων την Παραγωγή TV Spot & Ραδιοφωνικών Spot καθώς και below the line στρατηγικές προώθησης.