Πως έχει αλλάξει ο τρόπος που οι χρήστες παρακολουθούν video

Όλοι μας παρακολουθούμε video στα social media, αλλά και γενικότερα οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Το Youtube είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το περιεχόμενο του έγκειται στην αναπαραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου. Και στα υπόλοιπα, όμως, κοινωνικά δίκτυα παρακολουθούμε video, μικρότερο πολλές φορές μεγέθους.

 

Το περιεχόμενο είναι περισσότερο από ποτέ και οι χρήστες έχουν άπειρες επιλογές για να επιλέξουν, αλλά και πολλές οθόνες αναπαραγωγής αυτού (κινητό, tablet, Pc, laptop κ.α.). 

Έχουν αλλάξει και οι ώρες που παρακολουθούμε το περιεχόμενο. Η τηλεοπτική βιομηχανία χτίστηκε και συνεχίζει να λειτουργεί με ζώνες τηλεθέασης. Ζώνη υψηλής τηλεθέασης κατά τις βραδινές ώρες, ζώνες λιγότερης τηλεθέασης από τις 10 μέχρι και τις 3 κ.α. 

 

Επίσης, έχουμε αλλάξει και χώρο μέσα στο σπίτι. Από εκεί που μιλούσαμε για κυριαρχία του σαλονιού στην παρακολούθηση, καθώς συνήθως εκεί υπήρχε η συσκευή της τηλεόρασης, τώρα έχουμε κατακερματισμό στον χώρο παρακολούθησης λόγω της φορητότητας των οθονών προβολής. 

 

Παράλληλα, έχουμε και αύξηση των πλατφόρμων που παρέχουν online streaming, δηλαδή παρακολούθηση σειρών, ταινιών, εκπομπών κτλ την ώρα που ο χρήστης το επιθυμεί και όχι μια καθορισμένη ώρα. Μια τέτοια πλατφόρμα είναι το Netflix, που διαθέτει και πρωτότυπο περιεχόμενο μάλιστα. 

 

Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που παρακολουθούμε αυτό το περιεχόμενο;! 

 

  • Το 64% των χρηστών παρακολουθεί video μέσα από άλλες οθόνες και όχι μόνο της τηλεόρασης (π.χ. Κινητό, tablet κ.α.)
  • Μόνο οι ώρες παρακολούθησης του Υoutube παγκοσμίως σε οθόνες τηλεόρασης μάλιστα ξεπερνούν τις 250 εκατομμύρια ώρες σε καθημερινή βάση
  • Πάνω από το 50% του κοινού ηλικίας 18-49 δεν παρακολουθεί εντατικά τηλεόραση, αλλά είναι light viewers. 
  • Το 91% των light viewers της τηλεόρασης είναι φανατικό του Υoutube
  • Το Youtube συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό του target group 18-49 από ότι όλα τα τηλεοπτικά κανάλια μαζί (μέτρηση που αφορά τις ΗΠΑ)

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας: https://www.lacom.gr/el/digital/social-media/youtube

 

Άγγελος Χατζηδάκης 

Digital Media Specialist

Επικοινωνία

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι.

Εμπ. Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ" (1ος όροφος,γραφείο Α1). Τ.Κ.: 15124

Τηλ.: 210 6849 885

E-mail: info@lacom.gr

 

Follow us on social

instagram

Be social

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες στην Online Διαφήμιση, στο Digital Marketing, στην Κατασκευή Site στις Διαφημίσεις Google, στο SEO, στη Διαχείριση Social Media, στις Διαφημίσεις Facebook, στη Δημιουργία Εντύπων & Εκτύπωση Εντύπων την Παραγωγή TV Spot & Ραδιοφωνικών Spot καθώς και below the line στρατηγικές προώθησης.