Γιατί δεν πρέπει να αγοράζετε Facebook Likes

Ο ανταγωνισμός στα social media και τις online πλατφόρμες για αναγνωρισιμότητα και αύξηση της δημοτικότητας του brand είναι μεγάλος. Όσο μεγαλύτερη η επιχείρηση και η ανάγκη της για online προβολή, τόσο μεγαλύτερη και η πίεση για αύξηση των likes και των followers.

Πολλοί έχουν μπει στον πειρασμό ή έχουν προβεί στην πράξη της αγοράς likes και followers. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει θέματα στην επιχείρησή σας, ενώ ουσιαστικά δεν θα έχει και τα αποτελέσματα που θέλετε. 

Όλη αυτή η επιθυμία γεννιέται από την πεποίθηση πως οι χρήστες εμπιστεύονται μια σελίδα ή ένα λογαριασμό με πολλά likes/followers γιατί τον θεωρούν αξιόπιστο.  Όμως, το Facebook έχει εργαλεία ελέγχου για να δει εάν κάποια σελίδα ή λογαριασμός διαθέτει ψεύτικα προφίλ και δρα για να τα διαγράψει. Βέβαια και οι χρήστες πλέον είναι σε θέση να καταλάβουν πότε ένα προφίλ διαθέτει ψεύτικα like και followers. 

Ο καλύτερος τρόπος για να μπορέσετε να αυξήσετε τα likes και τους followers είναι οργανικά, με πρωτότυπο υλικό και δημοσιεύσεις που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των χρηστών. 

Γιατί μπορεί να βλάψει την επιχείρησή σας η αγορά like;

Το Facebook, ήδη από το 2015, έχει αναβαθμίσει τον αλγόριθμό του για να αναγνωρίζει αυτόματα και να απομακρύνει τις ύποπτες δραστηριότητες που επιδιώκουν το engagement. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουν διαγραφεί εκατομμύρια ψεύτικά και ανενεργά προφίλ. 

Παράλληλα, η αγορά like ζημιώνει την επιχείρησή σας, επειδή:

  • Δημιουργεί αναξιοπιστία. Αφήνει την εντύπωση στο κοινό σας ότι δεν έχετε την όρεξη να δουλέψετε σκληρά και να αποκτήσετε πραγματικές σχέσεις με τους χρήστες, που θα οδηγήσουν στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας με τον καιρό. Με την αγορά like, η εμπιστοσύνη των χρηστών σε εσάς χάνεται, τα αποτελέσματα των διαφημίσεών σας καταρρέουν, ενώ μειώνεται η κατανόηση για τα δεδομένα του κοινού σας.
  • Η δαπάνη για διαφήμιση δεν θα έχει αξία. Οι ψεύτικοι λογαριασμοί θα οδηγήσουν σε 1 και μοναδικό like στις δημοσιεύσεις σας και μετά από εκεί το χάος. Όχι μόνο η δημοτικότητα του περιεχομένου σας θα χαθεί, αλλά πιθανότατα θα δίνεται χρήματα για διαφημίσεις χωρίς καμία ανταπόκριση. 
  • Η κατανόηση του κοινού σας είναι ακατόρθωτη. Τα στατιστικά σας καταστρέφονται και δεν μπορείτε να έχει μια σαφή εικόνα για τα δεδομένα του κοινού σας, αλλά και για το πως μπορείτε να το προσεγγίσετε. 

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας: https://www.lacom.gr/el/digital/social-media/facebook-ads 

 

Άγγελος Χατζηδάκης 

Digital Media Specialist

Επικοινωνία

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι.

Εμπ. Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ" (1ος όροφος,γραφείο Α1). Τ.Κ.: 15124

Τηλ.: 210 6849 885

E-mail: info@lacom.gr

 

Follow us on social

instagram

Be social

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες στην Online Διαφήμιση, στο Digital Marketing, στην Κατασκευή Site στις Διαφημίσεις Google, στο SEO, στη Διαχείριση Social Media, στις Διαφημίσεις Facebook, στη Δημιουργία Εντύπων & Εκτύπωση Εντύπων την Παραγωγή TV Spot & Ραδιοφωνικών Spot καθώς και below the line στρατηγικές προώθησης.