Τι υπηρεσίες περιλαμβάνει ένα Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας;

Η επικοινωνία αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό της νεώτερης εποχής, και η σωστή διαχείριση της εικόνας ενός προσώπου/επιχείρησης/οργανισμού είναι σημαντική.

Μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και πρόσωπα ή φορείς που έχουν πολύ δημοσιότητα να διαχειριστούν είτε διαθέτουν γραφείο τύπου και επικοινωνίας, είτε αναθέτουν τις υπηρεσίες που αυτό το τμήμα θα κάλυπτε σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Ένα γραφείο τύπου έχει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την επικοινωνία του πελάτη (φορές, επιχειρήσεις, φυσικού προσώπου κτλ) με τα ΜΜΕ και αποτελεί ένα δίαυλο διασύνδεσης με το κοινό.

Ανάμεσα στις αρμοδιότητες που καλύπτει ένα τέτοιο τμήμα είναι:

  1. Η διαχείριση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται στον πελάτη και η σωστή αρχειοθέτησή τους, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του και την γνώση ως προς το τι αναφέρεται για αυτόν.
  2. Η επικοινωνία με ηλεκτρονικά και παραδοσιακά ΜΜΕ (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση) σχετικά με την εικόνα του πελάτη, αλλά και με ότι εκείνος ενδιαφέρεται να προωθήσει.
  3. Η προετοιμασία και η χάραξη στρατηγικής για συνεντεύξεις τύπου για τον πελάτη ή η προετοιμασία για κάποια επίσημη εκδήλωση.
  4. Η σύνταξη, η επιμέλεια και η διανομή δελτίων τύπου προς τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς.

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας: https://www.lacom.gr/el/below

 

Χαρά Ανδρουλιδάκη

Content Marketing Strategist

Επικοινωνία

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι.

Εμπ. Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ" (1ος όροφος,γραφείο Α1). Τ.Κ.: 15124

Τηλ.: 210 6849 885

E-mail: info@lacom.gr

 

Follow us on social

instagram

Be social

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες στην Online Διαφήμιση, στο Digital Marketing, στην Κατασκευή Site στις Διαφημίσεις Google, στο SEO, στη Διαχείριση Social Media, στις Διαφημίσεις Facebook, στη Δημιουργία Εντύπων & Εκτύπωση Εντύπων την Παραγωγή TV Spot & Ραδιοφωνικών Spot καθώς και below the line στρατηγικές προώθησης.