Πως να κάνετε video χωρίς ήχο για τα Facebook Αds

Το Facebook έχει εξελιχθεί σε μια δυναμική πλατφόρμα για την παρακολούθηση για δημοσίευση, κοινοποίηση και παρακολούθηση video. Σήμερα, περισσότερες από 100 εκατομμύρια ώρες video στο Facebook παρακολουθούνται από τους χρήστες του καθημερινά. 

Πολλά, όμως, προβάλλονται από τα κινητά τηλέφωνα και στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς ήχο. Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα της Facebook, διαπιστώθηκε η δυναμική των silent videos, καθώς έχουν υψηλό engagement και καλύτερες μετατρεψιμότητες χρηστών.

Αρχικά δημιουργήστε ένα ισχυρό storytelling οπτικό και όχι ομιλητικό. Το 85% των χρηστών παρακολουθεί τα video χωρίς να βάλει ήχο. Για αυτό, η “ιστορία” που θα διηγηθείτε  θα πρέπει να μπορεί να γίνει αντιληπτή τόσο με διαλόγους, όσο και χωρίς αυτούς. 

Παράλληλα, θα πρέπει να δώσετε έμφαση σε μεγάλα και έντονα γραφικά, που να κρατήσουν το ενδιαφέρον των χρηστών όταν τα δουν. Οι πληροφορίες που δέχονται καθημερινά μέσα από την πλατφόρμα είναι πάρα πολλές και τα video που θα δουν, επίσης, πολλά. Οπότε στόχος σας πρέπει να είναι να τους τραβήξετε την προσοχή.

Τέλος, εάν μπορέσετε να δημιουργήσετε video απλά και κατανοητά που δεν χρειάζονται ούτε ήχο ούτε διαλόγους ή επεξηγήσεις για να δείξουν αυτό που θέλουν, τότε έχετε κερδίσει το στοίχημα σε μεγάλο βαθμό.

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας: https://www.lacom.gr/el/digital/social-media/facebook-ads 

 

Νίκη Μπερδέση

Digital Marketing Strategist

Επικοινωνία

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι.

Εμπ. Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ" (1ος όροφος,γραφείο Α1). Τ.Κ.: 15124

Τηλ.: 210 6849 885

E-mail: info@lacom.gr

 

Follow us on social

instagram

Be social

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες στην Online Διαφήμιση, στο Digital Marketing, στην Κατασκευή Site στις Διαφημίσεις Google, στο SEO, στη Διαχείριση Social Media, στις Διαφημίσεις Facebook, στη Δημιουργία Εντύπων & Εκτύπωση Εντύπων την Παραγωγή TV Spot & Ραδιοφωνικών Spot καθώς και below the line στρατηγικές προώθησης.