Πως να δημιουργήσετε video που θα προσέξουν οι χρήστες

Στην ψηφιακή εποχή της κυριαρχίας των social media, η εικόνα και ιδίως η κινούμενη εικόνα κυβερνά τον διαδικτυακό και όχι μόνο χώρο. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, η δυναμική των μικρών video έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, σε σημείο που ένας χρήστης παρακολουθεί πάνω από 30 μικρής διάρκειας video την ημέρα μέσα από τα social media του.

 

Πως, όμως, μπορείτε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον των χρηστών και θα ξεχωρίσετε μέσα σε αυτό τον καταιγισμό video και πληροφοριών;

 

  1. Επικεντρωθείτε στο περιεχόμενο και όχι αυστηρά στις πωλήσεις και την προώθηση. Πλέον, οι διαφημίσεις στα social media δεν διακότπουν την ψυχαγωγία αλλά την ανταγωνίζονται, με την έννοια πως τα video που δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο και τα social media είναι ποικίλλης ύλης και δεν υπάρχει διαχωρισμός. Δημιουργήστε, λοιπόν, κάποια αξία για αυτόν που παρακολουθεί για να τον κρατήσετε, πείτε ιστορίες που θα μπορέσει να κατανοήσει και να συνδεθεί μαζί τους, ιστορίες που αφορούν εσάς τον ίδιο και την επιχείρησή σας. 
  2. Χρησιμοποιήστε πολύ σοφά τα πρώτα δευτερόλεπτα. Η προσοχή στα social media διασπάται πάρα πολύ εύκολα και για να κρατήσετε τον χρήστη στο video σας πρέπει τα πρώτα 5 με 9 δευτερόλεπτα να είναι όσο καλύτερα και πιο δελεαστικά γίνεται. Η ταχύτητα και η ξεκάθαρη απάντηση στο τι είναι το video που ακολουθεί θα κρατήσουν τον χρήστη στο video ενώ κάνει scroll την αρχική του σελίδα.
  3. Στοχεύστε στο κοινό που σας ενδιαφέρει. Όπως σε όλα τα είδη διαφήμισης, έτσι και εδώ, θα πρέπει να έχετε προσδιορίσει το κοινό που σας ενδιαφέρει και θα ενδιαφερθεί και εκείνο για το brand σας, προκειμένου να γνωρίζετε σε ποιούς απευθύνεστε.

 

 Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας: https://www.lacom.gr/el/digital/digital-marketing-strategy

 

Χαρά Ανδρουλιδάκη

Content Marketing Strategist

Επικοινωνία

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι.

Εμπ. Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ" (1ος όροφος,γραφείο Α1). Τ.Κ.: 15124

Τηλ.: 210 6849 885

E-mail: info@lacom.gr

 

Follow us on social

instagram

Be social

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες στην Online Διαφήμιση, στο Digital Marketing, στην Κατασκευή Site στις Διαφημίσεις Google, στο SEO, στη Διαχείριση Social Media, στις Διαφημίσεις Facebook, στη Δημιουργία Εντύπων & Εκτύπωση Εντύπων την Παραγωγή TV Spot & Ραδιοφωνικών Spot καθώς και below the line στρατηγικές προώθησης.