Πως να πραγματοποιήσετε ένα Webinar που θα λατρέψει το κοινό σας

Μέσα από την ανάδειξη του διαδικτύου και των social media ως εργαλείου εργασίας και προώθησης προϊόντων, υπηρεσιών κ.α., μια νέα διαδικασία έχει προκύψει και κερδίζει συνεχώς έδαφος: τα Webinar. Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα που κάνουν live stream μέσα από το διαδίκτυο στο κοινό. 

Αν και αρχικά ξεκίνησαν ως συμπληρωματικό εργαλείο μάθησης εξ’ αποστάσεως, τώρα έχουν μετατραπεί σε δυνατό στοιχείο του marketing. Μπορείτε να αυξήσετε την αναγνωρισημότητα του brand σας, να προσεγγίσετε υπάρχων και νέο κοινό, αλλά και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οικοδομούν σχέσεις με το κοινό και υψηλό engagement.

 

Σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για να αναπτύξετε το δικό σας Webinar:

  1. Δώστε λύση σε κάποιο πρόβλημα. Χρήσιμες πληροφορίες και λύση σε κάποιο πρόβλημα του θεατή είναι το νο1 πράγμα που πρέπει να θέσετε στο δικό σας Webinar. Μια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό, αλλά και στην αξία του Webinar σας θα προσεγγίσει μεγάλο αριθμό χρηστών και κοινού.
  2. Δημιουργήστε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα αφήγηση. Χρησιμοποιήστε ωραίο λεξιλόγιο, όχι μεγάλες εκφράσεις και όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προωθήσετε το μήνυμά σας. 
  3. Σημαντική η αλληλεπίδραση. Όλο αυτό αποτελεί μία συζήτηση με το κοινό σας. Μην ξεχνάτε να συζητάτε μαζί τους, να δημιουργείτε προσωπικές σχέσεις και να διατηρήσετε το ενδιαφέρον του κοινού σας.

 

 Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας: https://www.lacom.gr/el/digital/digital-marketing-strategy

 

Χαρά Ανδρουλιδάκη

Content Marketing Strategist

Επικοινωνία

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι.

Εμπ. Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ" (1ος όροφος,γραφείο Α1). Τ.Κ.: 15124

Τηλ.: 210 6849 885

E-mail: info@lacom.gr

 

Follow us on social

instagram

Be social

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες στην Online Διαφήμιση, στο Digital Marketing, στην Κατασκευή Site στις Διαφημίσεις Google, στο SEO, στη Διαχείριση Social Media, στις Διαφημίσεις Facebook, στη Δημιουργία Εντύπων & Εκτύπωση Εντύπων την Παραγωγή TV Spot & Ραδιοφωνικών Spot καθώς και below the line στρατηγικές προώθησης.