Πως να βρείτε τον Ιδανικό Πελάτη σας;

Όλες οι επιχειρήσεις, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες πλέον, αναζητούν τους πελάτες τους στο διαδίκτυο και προσπαθούν να οικοδομήσουν σχέσεις μαζί τους. Το digital marketing έχει γίνει η ηλεκτρονική σας "βιτρίνα" με τις πλατφόρμες να βοηθούν στην διαμόρφωση του προφίλ. 

Πως, όμως, μπορείτε να βρείτε τον ιδανικό πελάτη; Εκείνον που κατά κύριο λόγο απευθύνεστε; Εκείνον που θα σας εμπιστευτεί και θα σας προτιμήσει;

1) Σκιαγραφείστε τα βασικά χαρακτηριστικά του. Πρώτο σας μέλημα είναι να βρείτε τα βασικά δημογραφικά χαρακτηριστικά του κοινού/ πελατολογίου που απευθύνεστε. Το φύλο, η ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο και η περιοχή διαμονής είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αποσαφηνίσετε για τον ιδανικό σας πελάτη. 

2) Ποια είναι τα ενδιαφέροντά του και ποιες οι ασχολίες του. Δεν είναι ωφέλιμο για παράδειγμα ένα κατάστημα με αθλητικά είδη να θέλει να στοχεύσει σε ανθρώπους που δεν ασχολούνται με την γυμναστική ή δεν έχουν σχετικά ενδιαφέροντα.

3) Συζήτηση με ανθρώπους που μπορεί να συγκαταλέγονται σε αυτό το κοινό. Ένας γνωστός, ένας φίλος, αλλά και ένας επαγγελματίας του χώρου μπορεί να μας δώσει κάποιες πληροφορίες που θα συνδυαστούν με τα παραπάνω στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει.

 

 

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας: https://www.lacom.gr/el/digital/digital-marketing-strategy

 

Χαρά Ανδρουλιδάκη

Content Marketing Strategist

Επικοινωνία

Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι.

Εμπ. Κέντρο "ΑΙΘΡΙΟ" (1ος όροφος,γραφείο Α1). Τ.Κ.: 15124

Τηλ.: 210 6849 885

E-mail: info@lacom.gr

 

Follow us on social

instagram

Be social

Η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους συνεργάτες στην Online Διαφήμιση, στο Digital Marketing, στην Κατασκευή Site στις Διαφημίσεις Google, στο SEO, στη Διαχείριση Social Media, στις Διαφημίσεις Facebook, στη Δημιουργία Εντύπων & Εκτύπωση Εντύπων την Παραγωγή TV Spot & Ραδιοφωνικών Spot καθώς και below the line στρατηγικές προώθησης.