fbpx

Blog

Travel Video: Πως να αυξήσετε την απόδοσή

video taksidiotika

Πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια τους, οι χρήστες των social media τείνουν να παρακολουθούν travel video πριν επισκεφτούν ένα νέο μέρος, αυξάνοντας τη σημασία των στρατηγικών marketing βίντεο(travel video) για τα ταξιδιωτικά brands, τις εταιρείες και τα πρακτορεία.

Σύμφωνα με το Think with Google, οι προβολές βίντεο που σχετίζονται με ταξίδια αυξήθηκαν κατά 41% τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2018 σε σύγκριση με το 2017. Σε όλους τους κλάδους, είναι γνωστό πως το βίντεο είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς τύπους περιεχομένου, γεγονός που καθιστά το YouTube τη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης.

Τα ταξίδια δεν είναι μόνο θέμα προγραμματισμού αλλά και συναισθημάτων, σχέσεων, πάθους και νέων ανακαλύψεων. Το marketing ταξιδιωτικών βίντεο διεγείρει αυτούς τους παράγοντες και παρακινεί τους ανθρώπους για περιπέτεια, εξερεύνηση της φύσης και επαφή με διάφορους πολιτισμούς.


VIDEO ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Πως μπορείτε να κάνετε τα ταξιδιωτικά σας βίντεο ακόμη πιο ελκυστικά στο κοινό;
  • Προσφέρετε διασκέδαση στα travel video σας

Το ύφος των βίντεό σας μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την αισθητική και την οπτική του περιεχομένου. Τα διασκεδαστικά βίντεο οφείλουν να περιέχουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Μερικές πινελιές που θα τραβήξουν τα βλέμματα αρκούν για να κάνουν τα βίντεο σας να ξεχωρίζουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά τοπία, πολιτιστικά φεστιβάλ, αθλητικές δραστηριότητες και να «μεταδώσετε» τα συναισθήματα που θα βιώσουν οι επισκέπτες σε αυτά.

  • Δημιουργήστε ειδικά περιεχόμενα για συγκεκριμένες ομάδες ταξιδιωτών

Τα ενδιαφέροντα είναι διαφορετικά για τον καθένα, και κάτι που σε κάποιους αρέσει σε κάποιους άλλους μπορεί να φαντάζει αδιάφορο. Αποδεχτείτε τη διαφορετικότητα του κοινού και δοκιμάστε επιμέρους ομάδες. Οι προσδοκίες τους από ένα ταξίδι δεν είναι κοινές και οι προτεραιότητές τους ποικίλλουν. Ως εκ τούτου, τα βίντεο ταξιδιωτικού περιεχομένου (travel video) που στοχεύουν συγκεκριμένες κατηγορίες ταξιδιωτών είναι απαραίτητα. Για παράδειγμα, ένα βίντεο που στοχεύει οικογένειες με παιδιά δεν θα προσελκύσει ταξιδιώτες που πάνε μόνοι τους ή με παρέα.

Μπορεί να είναι ένα hashtag, ένα σλόγκαν ή απλώς μια φράση που πρέπει να επαναλάβετε στα βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε μια εμπειρία που θα ταυτιστεί με αυτό που προσφέρετε και σε επίπεδο λέξεων. Όταν, λοιπόν, οι άνθρωποι δουν αυτές τις λέξεις, θα καταλάβουν ότι είναι το βίντεό σας.

  • Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη της αφήγησης στα travel video

Η αφήγηση ιστοριών είναι το ανερχόμενο αστέρι στον χώρο του marketing και συνεχίζει να λάμπει. Τα ταξίδια είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν  πού και πως να ταξιδέψουν συναισθηματικά. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να υπάρχουν αυθεντικές αφηγήσεις στα βίντεο (travel video) σχετικά με τον προορισμό, τις προσφερόμενες παροχές/υπηρεσίες, τον τρόπο ταξιδιού ή και χρήσιμα tips.

  • Αναζητήστε το τέλειο timing

Για να έχετε το βίντεο σας την υψηλότερη απόδοση, είναι σημαντικό να βρείτε το σωστό timing. Οι βραδινές ώρες, που συνήθως οι άνθρωποι χαλαρώνουν σπίτι (τις καθημερινές), είναι ιδανικές για να προσεγγίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο του κοινού. Παράλληλα, για την μέγιστη απόδοση οφείλετε να βρείτε την κατάλληλη περίοδο για την προώθηση του αντίστοιχου βίντεο. Για παράδειγμα, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κάτι που οι περισσότεροι αρχίζουν να σκέφτονται και να σχεδιάζουν από αρχές Μαϊου, όποτε ένα καλοκαιρινό βίντεο εκείνη την περίοδο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προσεγγίσει περισσότερους χρήστες, από το αν δημοσιευτεί τα Χριστούγεννα.

  • Μοιραστείτε αυθεντικές ιστορίες

Οι εμπειρίες προηγούμενων ταξιδιωτών επηρεάζουν το κοινό. Σύντομες συνεντεύξεις με αυτούς τους ταξιδιώτες, ακούγοντας τις προσωπικές τους περιπέτειες και την συναισθηματική σύνδεση με τον προορισμό, την εταιρεία, το γραφείο κτλ συναρπάζουν τους χρήστες.

Άγγελος Χατζηδάκης 

Digital Media Specialist

Πληροφορίες από: Google